CLUB REBEL

Gezond en gezellig op één plek

JUDO

Judo is een sport van aanval en verdediging tussen twee personen. Het is een sport, waarbij lichaam en geest op “de zachte weg” bezig zijn. Met Judo beloof je elkaar namelijk niet expres pijn te doen. Naast het bijbrengen van een stukje normen en waarden vinden wij het ook belangrijk dat de kinderen leren omgaan met winnen en verliezen.

De judoka combineert snelheid, balans, timing en techniek, dit alles kan staand
en op de grond. Veel grondvormen van bewegen zoals: trekken, duwen, tillen, dragen, schuiven, rollen en balanceren zijn opgenomen in de beoefening van judo. Kortom: een veelzijdige sport die de lichamelijke ontwikkeling van de jonge en oude beoefenaar stimuleert.

Ieder kind op JUDO

Het soepele kinderlijf kan zeker de veelzijdigheid van de bewegingen aan. Kinderen krijgen door die prestatie meer zelfrespect. Het zelfvertrouwen groeit, waardoor ze mentaal weerbaarder worden. Bovendien leren ze door “winnen en verliezen” te relativeren; iets wat hen in het latere leven van pas kan komen. Kinderen die van nature wat agressiever zijn, leren hun agressie op die manier ook in goede en sociaal aanvaardbare banen leiden, terwijl de verlegen kinderen dankzij het judo kunnen bouwen aan het zelfvertrouwen.

Leren vallen en…

Judo leer je door vallen en op (te) staan. Het is daarom ook geen wonder dat het val breken het eerste en belangrijkste oefenterrein is in het judo. Vallen is een onderdeel van het Judo. Vooral tijdens de judotrainingen zullen zelf werpen en geworpen worden gelijk op gaan. Het goed leren vallen is belangrijk voor:
* Het voorkomen van lichamelijk letsel
* Het vergroten van het zelfvertrouwen
* De mentale weerbaarheid (als je niet bang bent om te vallen durf je meer)
Het leren val breken neemt in de judolessen veel tijd in beslag. De verschillende spel- en oefenvormen zorgen ervoor dat de kinderen het vallen onder de knie krijgen. Als ze dit eenmaal onder de knie hebben, volgt er een examen. De beginnersband, wat een witte band met een rode slip is (rood betekend “opletten”, deze judoka begint pas met judo), mag dan omgeruild worden voor een witte band.

Judo bij Club Rebel

Al meer dan 45 jaar heeft Club Rebel ervaring in het geven van jeugd judoles.
Inmiddels zijn er velen opgeleid, die de zwarte band hebben behaald en dan doorgaan voor de meestertitels (“dan”). Een plaquette met de vele namen van deze judoka’s geeft hen een bijzondere plaats in de Club.

Judoles vanaf 4 jaar

Vanaf 4 jaar kan al een gratis JUDO-les mee gedaan worden. Tijdens een proefles stellen wij een leenjudopak beschikbaar. Wanneer aan wedstrijden meegedaan gaat worden, is er ook de mogelijkheid voor wedstrijdtrainingen. Onze wedstrijdgroep is al vele jaren op hoog niveau in Nederland actief.