CLUB REBEL

Gezond en gezellig op één plek

ZWEMLES

Zwemmen is in een waterrijk land als Nederland letterlijk van levensbelang. Veel ouders erkennen dit en willen dat hun kinderen op jonge leeftijd al goed leren zwemmen. Club Rebel biedt deze mogelijkheid voor kinderen vanaf 3 jaar. In een eigen zwembad met warm water krijgt uw kind in kleine groepen les van een vaste docent(e). Op deze manier krijgt ieder kind de juiste aandacht. Ieder kwartaal wordt gestart met nieuwe groepen. Voor plaatsing op de wachtlijst kunt u telefonisch contact met ons opnemen. (033-2458888).

Club Rebel

Met een team van ervaren, bekwame en goed opgeleide medewerkers is Club Rebel in staat om al meer dan 40 jaar goed zwemonderwijs in Nijkerk aan te bieden. Doel hierbij is kinderen helpen bij het ontwikkelen van zwemvaardigheden die leiden tot de zwemdiploma’s A, B en C.

De eerste zwemles

Vijf minuten voor de aanvangstijd van de les kunt u uw kind omkleden in de kleedkamer. Daarna draagt u uw kind over aan de zwemdocent(e). De kinderen krijgen dan direct drijfmiddelen om zodat ze blijven drijven en in het diepe water spelenderwijs “watervrij” worden. U, als ouder kunt tijdens de zwemlessen in de lounge ruimte plaats nemen, zodat uw kind geconcentreerd de les kan volgen. De laatste 5 minuten van de les kan u kijken.

Het zwemcertificaat

Na enige lessen wordt uw kind beloond met een sticker op het zwemcertificaat. Zo weet u aan welke eisen van het zwemdiploma uw kind al voldoet en het is een leuke stimulans om verder te gaan. Het zwemcertificaat is zo opgebouwd dat uw kind stapsgewijs naar het A, B en C diploma zwemt. In de laatste les van de maand wordt gekeken of uw kind een sticker verdiend heeft. Deze laatste les van de maand mag u 10 minuten kijken.

De lesuren

Voor kinderen van 3 en 4 jaar is er zwemles tijdens de schooluren. Dit gebeurt in groepjes van max. 5 kinderen. Voor kinderen vanaf 4,5 jaar is er buiten schooluren les in groepjes van 7 kinderen. Mocht uw kind door ziekte langere tijd afwezig zijn, is het wenselijk dat u dit meldt bij de administratie. Het is dan mogelijk om de zwemlessen tijdelijk te stoppen. Mocht u eenmalig een les missen, dan hoeft u dit niet te melden, want de zwemdocent(e) houdt zelf een absentie lijst bij. De gemiste lessen kunnen, indien nodig, ingehaald worden vlak voor het afzwemmen. Dan kan uw kind deze les het beste gebruiken. Er kunnen echter geen rechten aan de inhaal lessen worden ontleend. Heeft u tijdens of na afloop van de zwemles een vraag aan de docent, die op dat moment geen tijd heeft omdat er zwemles gegeven moet worden, dan is er de mogelijkheid om deze vraag te mailen aan de docent. De mailadressen hangen aan het prikbord bij de kleedkamers. Dan zal de docent ervoor zorgen dat u antwoord krijgt op uw vraag.

De wachtlijst regeling

U kunt uw kind via deze site (knop: “inschrijven” op de wachtlijst plaatsen. De wachttijd is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Voor zwemlessen onder schooltijd is er momenteel geen wachttijd. Voor zwemlessen na schooltijd is deze ongeveer 3  maanden, soms zijn direct nog een paar plaatsen beschikbaar. Vooral de zaterdag is een druk bezochte dag dan kan de wachttijd soms oplopen. Op zaterdag wordt er gezwommen met kinderen van 5 jaar en ouder.

Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid hebben wij hoog in het vaandel, daarom zijn wij ook een gelicenceerd zwembad via de NRZ. Voor u houd dat in dat wij door een externe organisatie blijvend getoetst worden. Ook tijdens de zwemlessen heeft veiligheid de hoogste prioriteit, zo handelen wij zo transparant mogelijk en volgen wij “de gedragscode zwembadbranche”. Mochten er derhalve aanwijzingen zijn of vermoedens van ongewenst handelen kunt u terecht bij onze directie of melding maken via: www.nocnsf.nl/vertrouwenspuntsport .

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan bent u van harte welkom op onze Club of kunt u telefonisch contact opnemen op telefoonnummer: 033-2458888